De fleste kender nok til begrebet “yoyo-vægt”. Det er efterhånden et udbredt fænomen blandt folk, der over perioder taber sig, for at tage det hele på igen. Mange kan godt tabe sig mange kilo, men det er svært at fastholde vægttabet. Et godt og vedvarende vægttab handler om at lave nye vaner i stedet for de gamle, og om at kunne fastholde de nye vaner. Det kan imidlertid være rigtigt svært, da vaner kan være meget indgroet i en.

Det er svært at ændre de fastgroede vaner

Der findes mange måder, man kan arbejde med de fastgroede vaner på. En af måderne er ved at tænke nyt og anderledes og enten gradvist ændre flere og flere vaner i små skridt. En anden tilgang er også helt at fjerne sig fra de dårlige vaner. Det kan f.eks. være ved at lade være med at købe slik, så det ikke står hjemme og frister. Der findes også mulighed gennem terapien, når det handler om at tilegne sig nye vaner. Det er nemlig ikke så let, som det lyder.

Få hjælp til de fastgroede vaner

Du kan få hjælp til at ændre de fastgroede vaner. Det kan du f.eks. ved at modtage hypnoterapi, som er en form for terapi gennem hypnose. Du vil under terapien stadig være ved bevidsthed, og vil ikke forsvinde helt væk, som man ofte tror, at man gør, når man er under hypnose. Du vil under terapien tale om, hvilke ønsker du har for dit vægttab. Du vil ligeledes lære at træne dit mentale fokus indad og ind i en hypnosetilstand. Du vil ofte føle ro og være afslappet under terapien. Du bliver guidet igennem terapien, og du vil blive hjulpet ud af hypnose tilstanden igen. Det gode ved hypnoterapi er, at der arbejdes med dine ubevidste mønstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *